Rektor till Stockholms Idrottsgymnasium

Om jobbet

Stockholms idrottsgymnasium är det mest framstående idrottsgymnasiet i Stockholms innerstad. Skolan erbjuder unika möjligheter för elever som vill kombinera sin idrottssatsning med studier.

Vår skolas vision lyder: ”Vi skapar unika möjligheter för individen inom utbildning och idrott – tillsammans tar vi ansvar för framtiden” och vår värdegrund utgår från värdeorden/ledorden:  Glädje – Krav – Trygghet – Nytänkande – Delaktighet. Vår ambition är att detta ska genomsyra hela vår verksamhet.

Stockholms idrottsgymnasium erbjuder nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) inom nitton olika idrotter. Dessutom har vi ca 150 elever på skolan som representerar ett fyrtiotal andra idrotter inom vår idrottsprofil. Skolan har nyligen startat en PT-utbildning som eleverna har möjlighet att läsa på skoltid. Skolan har många olika samarbeten med klubbar, förbund, Naprapathögskolan, Albanova/KTH, Capio Artro Clinic med flera. Vi har ett unikt samarbete med Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) där eleverna bland annat får ta del av föreläsningar.

På Stockholms idrottsgymnasium vet vi att det är ett hårt arbete att satsa på både idrott och studier, vi jobbar därför aktivt med förebyggande elevhälsa inom många olika områden. Skolan har många intressanta utvecklingsområden och flera samarbetspartners inom idrott och mental hälsa.

Stockholm idrottsgymnasium finns idag i ett lugnt och naturskönt område vid Alba Nova, Roslagstullsbacken. Nära skolan ligger Lill – Jansskogen, Stockholm Stadion, GIH samt KTH vilkas lokaler och anläggningar vi har förmånen att nyttja. Skolan har funnits i 14 år. På skolan går det ca 380 elever och vi har ett högt söktryck.

Nu söker Stockholms idrottsgymnasium en rektor som vill fortsätta att framgångsrikt utveckla vår skola med stark inriktning på elevers lärande, hälsa och idrottsutövande. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

Vi arbetar mycket målmedvetet med att utveckla rätt pedagogiska modeller för våra elever, blockschema, ämnesövergripande projekt och kollegialt lärande. Vi strävar efter ständig utveckling och målsättningen är att våra elever ska nå så goda resultat som möjligt och stöttas fullt ut i sina ambitioner, både inom studier och idrott.

Arbetsbeskrivning

Som rektor på Stockholms idrottsgymnasium är ditt uppdrag att ansvara för en skola som genomgående präglas av både idrott och studier. Du är ytterst ansvarig för din skolenhet, leder det lokala utvecklingsarbetet med stöd av skolans olika utvecklingsgrupper och deltar regelbundet i rektorsgruppen för Cedergrenskas övriga gymnasieskolor. Du ansvarar tillsammans med dina medarbetare bland annat för planering och uppföljning av verksamheten, sammanställning och uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet, där flera skolutvecklingsområden ingår, samt för pedagogiskt utvecklingsarbete och tjänstefördelning. Som rektor är du personalansvarig och har en tydlig styrkedja och delegation som rektor omfattas av, på uppdrag av huvudmannen. Din arbetsplats ligger vid Roslagstullsbacken på Östermalm i Stockholm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av ledande befattning inom skola. Du är legitimerad lärare och har erfarenhet av undervisning inom gymnasieskolan samt dokumenterad pedagogisk skicklighet. Du har genomfört eller påbörjat rektorsutbildning och är väl förtrogen med styrning och ledning av gymnasieskola. Vi söker dig som är trygg i din ledarroll, tydlig i din kommunikation och har ett stort intresse för idrott. Du skapar engagemang och delaktighet och vill utveckla skolan tillsammans med personalen mot våra högt uppsatta mål.

Vill du vara med på Stockholms idrottsgymnasiums fantastiska resa är du varmt välkommen att skicka in din ansökan till oss. Vi kan komma att påbörja intervjuer innan sista ansökningsdag som är den 16 augusti. Skicka in din ansökan till jobbansokan@cedergrenska.se

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV, kopia på lärarlegitimation, dokument som styrker erfarenhet från skolledning inom gymnasieskola samt referenslista. Tjänsten är på heltid, tillsvidare och vi tillämpar sex månaders provanställning. 

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår skol- och kvalitetschef Håkan Söderström, se kontaktuppgifter nedan:

Håkan Söderström
soderstrom@cedergrenska.se
073 661 27 03