Cedergrenska Mat

Matglädje från grunden!

Cedergrenska Mat levererar idag mat till omkring hälften av alla barn och elever inom Cedergrenska. Vi tror på att mat spelar en central roll för elevernas välmående och prestation i skolan och strävar därför efter att erbjuda våra barn och elever en matupplevelse utöver det vanliga. Vår passion för god mat kombineras alltid med vårt engagemang för att skapa en trygg och välkomnande restaurangmiljö där alla känner sig hemma.

Leende elev i skolmatsal

Mat för välmående och prestation

Vi är övertygade om att elever som äter bra mat mår och presterar bättre i skolan. Genom att erbjuda måltider som inte bara är goda utan också hälsosamma och näringsrika, ger vi varje barn och elev bästa möjliga förutsättningar för att lyckas! 

Men vår strävan efter att främja elevernas välbefinnande sträcker sig långt utöver maten på tallriken. Vi tror att den fysiska miljön och den mänskliga kontakten är precis lika viktiga för en positiv skolmatsupplevelse. 

 

Våga vägra halvfabrikat!

Vi är stolta över att säga att vi vägrar att kompromissa när det gäller kvalitet och smak. Varje dag serverar vi två rätter, varav minst en är ett grönt alternativ, tillsammans med ett fräscht salladsbord. Men det är inte bara vad vi serverar som gör oss unika; det är också hur vi tillagar maten.

Vi tror på att laga all mat från grunden, och i så stor utsträckning som möjligt undvika halvfabrikat eller konstgjorda tillsatser. Det betyder att vi kokar egna fonder, rullar egna köttbullar och panerar egna fiskpinnar. Allt kött kommer från gårdar med god djurhållning och vi väljer våra leverantörer med omsorg för att hitta produkter av hög kvalitet. Detta för att säkerställa att barnen får i sig så rena råvaror som möjligt utan onödiga biprodukter, E-ämnen och onaturliga smakförstärkare.

 

Matservering i en skolmatsal

En trygg och trivsam skolmatsmiljö

Vi vet att miljön där man äter påverkar matupplevelsen. Därför strävar vi alltid efter att skapa en trevlig och välkomnande miljö där barnen känner sig trygga och trivs. I våra restauranger hittar ni alltid en menytavla med veckans meny och information om dagens rätter för att göra det enkelt för barnen att välja. Vi tillhandahåller även pedagogiska vägvisare för att inspirera till nyfikenhet och lärande, samt löpande information om hållbarhet för att väcka medvetenhet kring miljöfrågor kopplade till maten vi äter. 

Allergi- och specialkost

Vi är här för alla barn, oavsett eventuella allergier eller specialkostbehov. Därför är det en självklarhet för oss att vår allergikost håller samma höga kvalitet och näringsvärde som vår övriga mat. Alla våra kockar är utbildade i allergikost och vi har även en egen dietist tillgänglig för frågor och mer information om allergikost och specialkost.

Vi följer Kost & Närings nationella rekommendationer för specialkost och anpassade måltider i förskola och skola

Kontakt

För frågor och mer information om maten som serveras är du varmt välkommen att kontakta respektive skola.