CedergrenskaTextVitTransparent

Cedergrenska välkomnar Nyköpings Enskilda Gymnasium till koncernen och breddar samtidigt sin verksamhet till ett nytt geografiskt område. Att gå in i det nya klustret Nyköping, vars upptagningsområde inkluderar angränsande kommuner, är ett steg framåt för Cedergrenska i strävan att fortsätta tillhandahålla högkvalitativ utbildning till fler elever.

Lotta Smith, vd för Cedergrenska, kommenterar: ”Att gå in som ny ägare av Nyköpings Enskilda Gymnasium innebär för oss på Cedergrenska en möjlighet att inte bara stötta skolan med vårt kunnande och våra resurser, utan även lära av det fantastiska arbetssättet och engagemanget som präglar verksamheten där. Vi har imponerats av skolans höga kvalitet och ser fram emot att få vara en del av den fortsatta resan.”

Nyköpings Enskilda Gymnasium har bedrivit skolverksamhet sedan 2004 och har idag över 500 elever. Skolan är en väl etablerad verksamhet som erbjuder undervisning i ekonomi, naturvetenskap och samhällsvetenskap.

Ann Larsson och Per Skogqvist, tidigare ägare, kommenterar: ”Vi känner oss trygga med att lämna över till Cedergrenska och ser att Nyköpings Enskilda Gymnasium där kommer att få bra förutsättningar att möta framtiden med bredare kompetens inom exempelvis IT, elevhälsa och HR. Vi ser att skolvärlden står inför utmanande förändringar med nya betygssystem, AI och en tuff politisk debatt och tror att en större huvudägare är rätt i tider av förändring.”