CedergrenskaTextVitTransparent

Cedergrenska Mat serverar sina första portioner – 5 100 handgjorda köttbullar på en dag!

Cedergrenska har nu tagit nästa steg i sin kvalitetssatsning genom att introducera Cedergrenska Mat, som nu har börjat servera sina första portioner till koncernens barn och elever. En av skolorna som får ta del av maten är Tibble Gymnasium Campus Täby, Täbys största gymnasieskola med över 1 800 elever.

Cedergrenska Mat är en viktig del av vårt kvalitetsarbete, där god och näringsrik mat ses som en nyckelfaktor för både välbefinnande och prestation i skolan. Filosofin bakom Cedergrenska Mat bygger på att våga vägra halvfabrikat, och all mat tillagas från grunden. Det omfattar allt från att koka egna fonder till att panera egna fiskpinnar. På Tibble Gymnasium Campus Täby innebär det att när köttbullar och potatis står på menyn serveras 5 100 handgjorda köttbullar på en dag.

Liisa Gellerstedt, rektor på Tibble Gymnasium Campus Täby, ser mycket positivt på det nya samarbetet med Cedergrenska Mat:

”En god skolmåltid är avgörande för våra elevers välbefinnande och prestation. Tack vare Cedergrenska Mat har vi fått en utmärkt start på läsåret med smakrika och välkomponerade rätter och redan under den första månaden har vi sett ett rekord i antalet besökande till elevrestaurangen. Vi ser fram emot en fortsatt framgångsrik termin!”

David Ebbesen, VD för Cedergrenska Mat, framhäver vikten av satsningen:

”Att barnen får bra mat i skolan gör att de lyckas bättre. De får mer energi och mer ork och klarar av längre skoldagar och aktiviteter som behöver göras efter.”

Satsningen på Cedergrenska Mat markerar ett viktigt steg för att säkerställa att barn och elever inte bara får en högkvalitativ utbildning, utan även de bästa förutsättningarna för att må bra och prestera på topp. Genom att erbjuda måltider som inte bara är goda utan också hälsosamma och näringsrika, får varje barn och elev bästa möjliga förutsättningar för att lyckas.

Läs mer om Cedergrenska Mat här