Artikel:

Cedergrenska har som vision att ligga i framkant i landet med att erbjuda rörelse och upplevelser för alla barn och elever som går på en av våra skolor. Att arbeta med fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor i skolan bidrar inte bara till en bättre hälsa för eleverna, det skapar också bättre förutsättningar för lärande. Studier visar att fysisk aktivitet under skoldagen kan bidra till förbättrad koncentrationsförmåga och läsförståelse. Organiserade rastaktiviteter kan minska förekomsten av mobbing och gör det lättare för alla elever att delta. 

På Fredsborgskolan i Österåker erbjuds en mycket ambitiös och systematiskt inarbetad Hälsa & Rörelse-profil. Genom att introduceras för varierade utomhusaktiviteter och få prova på olika idrotter får eleverna goda vanor och viktiga erfarenheter för resten av livet. Det handlar om aktiv rastlek, rörelseaktiviteter under skoldagen och i fritidsverksamheten samt mer idrott och friluftsliv på schemat. Att hitta glädjen i att röra sig helt enkelt! 

Skolans samarbete med lokala idrottsföreningar ger eleverna möjlighet att prova på många olika aktiviteter tillsammans med duktiga inspiratörer och specialister inom föreningslivet. 

Maten på Fredsborgskolan och andra skolor inom koncernen tillagas och serveras av cateringföretaget Stor och Liten Catering med David Ebbesen i spetsen. Ett sunt förhållningssätt till kost och kunskap om vad kroppen behöver för att må bra både fysiskt och psykiskt är viktigt. Därför serveras god, smakrik och näringsriktig mat lagad från grunden i matsalarna varje dag. Elever som får i sig näringsriktig skolmat i en trevlig miljö har bättre förutsättningar att delta aktivt i det som händer i övrigt under skoldagen.

Fredsborgskolans fina arbete med hälsa och rörelse har för andra året i rad resulterat i att skolan blivit en Certifierad Generation Pep Skola även år 2022, något vi är mycket glada och stolta över!