CedergrenskaTextVitTransparent
Förskolebarn skapar marmorerade papper
Pyssel från förskola
Förskolebarn skapar marmorerade papper

Vi älskar att se hur våra dedikerade pedagoger går den extra milen för att skapa minnesvärda och kunskapsrika stunder för våra barn och elever. Ett fantastiskt exempel på detta är SPIRA Förskolor som i samband med helgens Nobelfirande och utdelningen av årets Nobelpris låtit barnen få delta i firandet på ett helt eget sätt.

Barnen har under veckan fått experimentera, utforska och skapa med koppling till de olika Nobelpriskategorierna. En barngrupp tilldelades Nobels fredspris efter att ha engagerat sig i frågor om gemenskap och diskuterat vad det innebär att vara en fin kompis. Ett viktigt budskap som vi alla kan lära av!

En annan barngrupp tog sig an kemin och experimenterat med färg, diskmedel och mjölk för att skapa fascinerande konstverk inspirerade av årstiderna. För detta arbete tilldelades de Nobelpriset i kemi.

Efter prisutdelningarna följde en Nobellunch med långbord samt vals – en perfekt avrundning på en dag fylld med Nobelinspiration.

Genom att kombinera lärande med lek bygger vi inte bara starka kunskapsbaser, utan skapar också livslånga minnen för barnen som fått möjlighet att utforska olika intressen. Vi är så stolta över våra kreativa små forskare på SPIRA Förskolor!