Artikel:

Torsdag 9 mars arrangerades Cedergrenskas första Draknäste på Cedergrenska Tornet där UF-företag från koncernens gymnasieskolor pitchade sina affärsidéer för en jury med Drakar. Juryn bestod av Lars-Åke Bokenberger, styrelseordförande Wallenstam, Anders Karlsson, VD Hygiene of Sweden, Lotta Smith, VD Cedergrenska och Cecilia Dellham, VD Stockholm Exakt, som hade ett tufft jobb att kora vinnarna i tävlingens två kategorier; Årets Hållbara UF-företag och Årets UF-företag.

Efter imponerande pitchar och enskilda intervjuer med juryn stod det till slut klart att det var två företag från Växjö Fria Gymnasium som tog hem vinsten i båda kategorierna. Vinnare av Årets Hållbara UF-företag var TuGo UF som tillverkat tuggummiförpackningar med ett tvålocks-koncept där man kan lägga det använda tuggummit i stället för att kasta det på marken. Vinnare av Årets UF-företag var Fund UF som hjälper klasser, lag och föreningar att samla pengar till kassan genom att sälja miljövänliga och lättsålda produkter.

Under evenemanget fick UF-företagen också visa upp sina produkter på en minimässa samtidigt som de knöt kontakter med elever från andra gymnasieskolor.

En inspirerande dag med otroliga insatser från alla UF-företagen!