Idskär

Så fort du klivit iland på Idskär känner du den magiska stämningen som råder. Det vilar ett lugn här och själen går ner i varv. På lite avstånd ser man Finlandsbåtarna glida förbi men vågorna når aldrig fram till ön. Det är tyst med undantag för fåglarna.

På Marina läroverkets egen lilla ö finns det nu möjlighet att boka dagar för teambuilding, konferens eller andra aktiviteter med personal eller elever i årskurs 8-9 eller gymnasiet.

Storstugan – Mycket charmigt äldre hus från omkring 1920 i två plan med en härlig glasveranda och öppen spis. På övervåningen finns 4 sovrum för personal. Här finns även en dusch och toalett för personal. På undervåningen finns en samlingslokal för ca 40 personer. Det här är en riktig pärla i skärgårdsstil.

Kök och matsal – Är en nyare byggnad. Välutrustat kök med gott om kyl- och frysmöjlighet. Den lilla matsalen har plats för 10 – 12 sittande. Det finns också en väderskyddad matplats för upp till 40 sittande under tak med infravärme.

Stugorna – Det finns 8 sovstugor på ön med 5 sängplatser i varje – totalt 40 bäddar. Stugorna är nyrenoverade.

Toa och duschstugan – Mitt på ön finns en helt ny byggnad innehållande toaletter och duschar. Huset är uppdelat i en herr- och damavdelning.

Bastu – Med ett härligt läge nära vattnet ligger bastun som har en glasveranda vid strandkanten där man kan koppla av efter badet. Det finns badbrygga och fin badstrand.

Det nyrenoverade båthuset fungerar utmärkt som grupp- och klassrum.

Volleybollplan och boulebana finns på ön.

KOSTNADER

För fartygen ingår normal driftbesättning, bränsle och övriga fartygsdriftkostnader. Varje elevgrupp ska ha med egen personal.
Eventuell matkostnad tillkommer enligt självkostnadsprincipen (se nedan)

Priserna är inkl. moms

  • 6000 kr / dygn för hyra av ön
  • 900 kr i startavgift för taxibåt till ön, sedan 90 kr / person enkel väg. Det totala priset för resan är alltså 3 600 kr enkel resa för en klass på 30 elever.  
MATKOSTNADER
  • Dessa kostnaden bygger på att elever o personal hjälp åt att laga maten, servera och diska/städa. Matplanering, inköp och praktisk ledning sköts av fartygs/Idskärspersonal.
  • Elev/personal betalar 100 kr/dygn på Idskär (elevens skola betalar 40 kr/elev för skollunchen). Totalt pp/dygn 140 kr
BOKNING

Intresseanmälan

Ansökan om bokning görs av ansvarig samordnare på din enhet via formuläret nedan.

Om du har frågor om paketet kan du höra av dig till Susanne Nyström, cedergrenskapaketet@klartskepp.se