Musikal

Den årliga musikalproduktionen har blivit Täbys största kulturevenemang med närmare 3000 besökare varje år. 26 fullskaliga musikaler har satts upp på Tibble teater sedan 1995. Det är avgångsklassen på Tibble Gymnasium Campus Täbys musikalinriktning som i första hand utgör rollistan. Bild- och formeleverna gör scenografi, mask och kostym, musikalelever medverkar som dansare och ibland sitter också någon elev på musikinriktningen i orkestern. Många av de stora, kända musikalerna har spelats av Tibble Estet under åren; Grease, Chess, Cats, Fame, Hairspray, RENT och Jesus Christ Superstar för att nämna några.

Rekommenderas från 12år

Årets musikal – Flashdance

Musikalen följer ett stark 80-talstema och handlar om unga människors drömmar och längtan om att lyckas inom dans, musik och teater i en värld där det kan tyckas vara helt omöjligt. I den hårda industristaden Pittsburgh får vi följa Alex som arbetar hårt inom stålindustrin på dagarna och dansar på nattklubben Harry’s på kvällarna. Hennes innersta dröm är att få arbeta som dansare på heltid och hennes fantastiska mentor Hanna stöttar henne att söka till den eftertraktade Shipley Dance Academy.

Flashdance bygger på den klassiska filmen med samma namn och bjuder på hög energi med fantastiska sång- och dansnummer. Karaktärerna har starka personligheter som rör om i tillvaron och naturligtvis finns det också ett par kärlekshistorier invävda i berättelsen.

Välkommen till premiärföreställningen!

Som en del av den Cedergrenska gemenskapen bjuder vi in alla medarbetare till årets premiärföreställning av Flashdance. Vi bjuder på dryck och lättare förtäring under kvällen som kommer fyllas med sång, dans och glädje. 

 

Inbjudan gäller för dig som arbetar inom Cedergrenska och en vän. Det finns ett begränsat antal platser. Anmälan öppnar inom kort.

 

Flashdance the musical
Plats: Tibble Teater
Datum: 28 april, kl. 19.00 

ERBJUDANDE

Följande skolföreställningar erbjuds 2022

Fredsborgskolan
26 april, klockan 14:00

Helleborusskolan och Almaskolan
27 april, klockan 14:00

Marina läroverket
3 maj, klockan 10:00

Stockholms Idrottsgymnasium och Tibble Campus Kista
3 maj, klockan 14:00

Täby Friskola Enhagen
6 maj, klockan 14:00

 

Om du har några frågor om föreställningen kan du ta kontakt med Malin Stenholm, malin.stenholm@tibble.nu.